Da li dječje maramice ubiju bakterije i viruse ?

dječije maramice

Maramice za bebe ne ubijaju klice jer nisu dizajnirane za to. U ovom članku raspravljamo o sastojcima maramica za bebe, zašto nisu dizajnirani da ubijaju bakterije i viruse i kako održavati čistom sebe i vašu bebu tijekom cijelog procesa mijenjanja pelena.

 

Koji je sastav maramica za bebe?

 Maramice za bebe dizajnirane su uglavnom za čišćenje kakice s djetetove stražnjice, a da pritom ne oštete kožu ili je učine crvenom i bolnom. Da bi se to učinilo, dječje maramice izrađene su od tkanine koja je natopljena otopinom na bazi vode i sadrži omekšivače i regeneratore poput aloe vere. Maramice za bebe također mogu sadržavati konzervanse. Ali ono što dječje maramice ne uključuju su dezinficijensi koji ubijaju klice. Na primjer, ako usporedite maramicu za bebe s onim što je u tradicionalnoj maramici za dezinfekciju – u maramici za dezinfekciju pronaći ćete natrijev hipoklorit, sastojak koji ubija klice u mnogim proizvodima za čišćenje na bazi bjelila. Tu je i antimikrobni sastojak koji se naziva alkil (50% C14, 40% C12, 10% C16) dimetil benzil amonijev klorid koji je čest u kućnim dezinficijensima.

Zašto dječje maramice ne ubiju bakterije I viruse?

 Dječje maramice ne ubiju bakterije I viruse zbog toga što dječje maramice ne sadrže dezinficijense i zato ne ubijaju bakterije i viruse zato što je dječja koža vrlo osjetljiva.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.